Djuren

Hästarna

Distant Thunder ”Disse”
Distant Thunder är en varmblodsvalack född 1996. Jag träffade Disse för första gången i travskolestallet på Solvalla men innan Disse kom dit tävlade han. När karriären var på topp vann han V75 och han hann springa in en halv miljon kronor innan tävlingsskorna lades på hyllan. Disse fick sedan följa med oss på vår flytt till Dalsland. Han fick då även pensionera sig från uppdraget som travskolehäst. Nu får han strosa runt i stora gröna hagar, lufsa i skogen och skritta på grusvägarna. Han trivdes bra på Solvalla, men nu är han ändå i paradiset med oss. Han trivs som bäst när han har lite hö att mumsa på och när han blir kliad bakom öronen. Han är kungen i stallet!

Ziccan C.C.
Ziccan är ett russto född 2007. För närvarande jobbar hon på Åmåls travskola, innan dess stod hon på Färjestad travskola. Men när vi köpte henne sommaren 2011, då fick hon vara hemma hos oss i 3 år. Under de åren blev hon en familjemedlem, ja nästan som den där envisa och jobbiga lillasystern som alltid ska ha rätt och aldrig kan ge med sig. För attityd och personlighet hade hon. Det har hon fortfarande, men hon är inte längre i trotsåldern. När Ziccan har bestämt sig för något blir det oftast så om man inte kan vara envisare än vad hon är och tro mig, då får man vara viljestark. Hon gör alltid sitt bästa och vill bara gott åt alla.

Penning
Penning är en stolt kallblodshingst född 2002. Han har Järvsöfaks som pappa och det är kanske därför inte så konstigt att han har ett ganska imponerande rekord samt en stor summa pengar på sig, närmre en miljon kronor har han sprungit in. Men till slut tyckte han inte det var roligt att tävla och som tur är hittade han hem till oss, vilket vi är otroligt glada över. Penning är en härlig och tuff häst, han är inte alltid så medgörlig men han är alltid snäll. Han är pigg på grusvägarna här hemma men man märker vad kul han tycker det är när han får komma in till banan på en privatlektion eller tandemjobb.

Hundarna

Musse
Musse är en av våra två hundar, en korsning av Jack Russel och Tax. Han är familjens största soldyrkare och när han blir exalterad visar han tänderna så att det ser ut som att han ler. Musse har en egen personlighet och sprider alltid glädje kring sig.

Tarzan
Tarzan som är vår andra hund är också speciell. Han är en blandning av Wachtel och Engelsk Springer Spaniel. I ena sekunden är han tuff och i nästa är han en fegis. Han kan vara på helspänn när ett rådjur går förbi för att sedan framstå som en trasdocka utan några ben i kroppen. Han ligger gärna i mitten av köksgolvet när det lagas mat eller så skäller han på småfågel. För de är ju mycket mer intressanta än vildsvin, som husse tycker att han ska jaga.

Smådjuren

Förutom hästar och hundar har vi även höns, ankor, katter och kaniner. De förgyller närvaron och ger en väldigt genuin lantlig känsla.

Gården

Kroken ligger härligt lantligt och avskilt ca 2 mil söder om Åmål vid Vänerkusten. Det är en typisk Dalslandsgård med en mangårdsbyggnad från 1850. Vi har ca 25 hektar med blandat hästbeten och skog.